Fietskoerier MOSS. (Video: Robbert Beurse).

Gratis pakketbezorging voor Leidse binnenstadondernemers

Door nieuwe coronamaatregelen moeten niet-essentiële winkels de deuren sluiten. Zeker gedurende de drukste weken van het jaar is dit een zware klap voor de ondernemers, ook in de Leidse binnenstad. De webwinkels van grote ondernemers als Bol.com of een Coolblue blijven echter geopend. Het Centrummanagement en fietskoerier MOSS hebben daar nu een tegenhanger tegenover gezet. Met steun van de gemeente Leiden gaan zij bestellingen in de Leidse regio gratis bezorgen.

Het verzenden van pakketten vormt een grote kostenpost voor ondernemers en de logistiek rondom bezorgen is voor veel ondernemers een aanzienlijke uitdaging. Om Leidse winkeliers hierin tegemoetkomen, bieden het Centrummanagement, MOSS en Ondernemend Leiden aan om 5000 pakketten kosteloos te bezorgen in de Leidse regio. De pakketten worden gratis bij ondernemers opgehaald en mits voor 14.00 besteld, dezelfde dag bezorgd bij de consument. Niet alleen worden de ondernemers hiermee direct gesteund, ook zorgen zij er zo voor dat de pakketten op milieuvriendelijke wijze per fiets bij de klanten aankomt.

Het Centrummanagement en de gemeente Leiden nodigen Leidenaren uit om hun aankopen nu ook online bij hun lokale favoriete lokale winkels en horeca te doen. Zij kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken, aldus de initiatiefnemers. Behalve dat bestellingen gratis bezorgd kunnen worden, zijn veel winkels ook geopend voor click & collect: ophalen dus. Op de website lieverinleiden staat een compleet overzicht van het digitale Leidse aanbod.

Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×