Geinige kersttruien in de supermarkt verkopen moet lukken, denkt de Plus. (Foto PR.)

Supermarkt Lammenschansplein biedt ondernemers in lockdown verkoopplek

Kerstwaar laten verkopen in de supermarkt, de Plus Supermarkt op het Leidse Lammenschansplein biedt het ondernemers aan die door de lockdown gesloten zijn. “Anders blijven ze er maar mee zitten en kunnen ze er niks meer mee”, verklaart Pieter Hooijschuur van de Plus het aanbod.

Ingewikkelder dan dat wil hij daar niet over doen. “Het is gewoon een helpende hand. Ook voor andere waar hoor. Ik keek de persconferentie zaterdag en realiseerde me dat er voor mijn supermarkt nooit wat verandert maar dat heel veel andere ondernemers nu al weer voor de derde keer dicht moeten. Dat vind ik zo sneu voor hen. Toen dacht ik terug aan de samenwerking met de Bruna-winkel vorig jaar. Die had allerlei kerstspullen ingekocht die hij niet meer kwijtraakte. Inpakpapier, kerstkaarten en kerstsokken. Ik heb het allemaal in mijn winkel gelegd en we raakten alles kwijt. Bruna-eigenaar blij en klanten blij want die hadden leuke sokken gekocht. Het was kortom een prima actie. Dus dat bied ik nu weer aan.”

Hij tekent er wel bij aan dat sommige handel voor een supermarkt lastig kan zijn. “Een driedelig kostuum gaat waarschijnlijk niet lukken maar een geinige kersttrui, ik denk dat mensen dat ook wel in de supermarkt aanschaffen.”

Dus mochten ondernemers daarmee geholpen zijn dan kunnen ze contact opnemen met Hooijschuur. “Het aanbod geldt ook voor personeel ofzo. Deze tijd hebben wij altijd werk in overvloed. Dus als een eigenaar zijn personeel wil uitlenen of zelf aan de slag wil, kom maar langs. Zo bezorgt een cateraar nu met zijn bus ook bestellingen voor de Plus.”

Luister het hele interview af met Pieter Hooijschuur van de Plus Supermarkt op het Lammenschansplein. 

Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×