Foto's: Gemeente Oegstgeest).

Oegstgeester jongerenpenning voor Ramon Frederiks

De 18-jarige Ramon Frederiks heeft in het dorpscentrum aan de Oegstgeester Lijtweg de jongerenpenning uit handen van burgemeester Emile Jaensch ontvangen. Jaarlijks worden in Oegstgeest een ‘jongerenpenning’ en ‘pluimen’ uitgereikt aan jonge Oegstgeestenaren voor hun vrijwilligerswerk.

Frederiks zet zich al enige jaren in als vrijwilliger bij verschillende organisaties in Oegstgeest. Volgens Jaensch staat Frederiks bekend als een enthousiaste en vindingrijke jongen. Hij zet zich in voor de opzet van een jeugd- en jongerenraad in Oegstgeest. Daarnaast is hij al enige tijd actief bij voetbalclub FC Oegstgeest en traint daar nu het team meiden onder 13 jaar. Ook is Frederiks vrijwilliger in buurthuis Kratong in de wijk Buitenlust. Tot slot werkt hij al jaren mee aan de viering van Koningsdag.

In de uitzending van Nieuws071 vertely Fredriks aan presentator Cor van der Velde over zijn werk als vrijwilliger. Met een smoes was hij naar een ‘vergadering’ gelokt in het dorpscentrum aan de Lijtweg, waar hij tot zijn verrassing de burgemeester trof die de jongerenpenning en bijhorende oorkonde uitreikte.

Twee pluimen
“Wij vinden het belangrijk dat jongeren zich inzetten voor de Oegstgeester samenleving en dat ze zich realiseren dat wij trots op hen zijn”, licht Jaensch de uitreiking van de jongerenpenning toe. “We belonen het vrijwilligerswerk van onze jeugd graag met deze erkenning.” Daarom reikt de gemeente naast de jongerenpenning ook twee ‘pluimen’ uit aan Rik van der Zon en Merville Appelo.

Van der Zon staat al jaren paraat om mee te helpen bij de voorbereidingen van Koningsdag en 5 mei en zijn ‘takenpakket’ is sindsdien alleen maar uitgebreid. Ook bij de voetbalvereniging FC Oegstgeest steekt Rik vaak vrijwillig de handen uit de mouwen.

Appelo geeft wekelijks korfbaltraining aan kindjes tussen de 4 en 5 jaar bij korfbalvereniging Fiks. Bij Fiks stonden ‘haar kindjes’ Appelo al op te wachten toen ze verrast werd met een ‘pluim’.

“Deze jongeren zijn goud waard en kunnen een voorbeeld zijn voor ons allemaal. Jullie zijn echte toppers, ga zo door”, besluit Jaensch zijn waardering voor vrijwilligers.

  • Merville Appelo
    Merville Appelo
  • Rik van der Zon
    Rik van der Zon
Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×