(Foto: Pixabay).

Zoeterwoude verbindt met dorpsbingo

De organisatie van het Dorpsfeest Zoeterwoude laat weer van zich horen. In een tijd waarin fysieke feesten niet mogelijk zijn kiest het bestuur er opnieuw voor om online iets te organiseren voor de inwoners van de gemeente. Op zaterdag 8 januari kan iedere Zoeterwoudenaar gratis meespelen met de online dorpsbingo.

“We willen de mensen verbinden. Helaas kan dat al twee jaar niet met een groot dorpsfeest op sportpark Haasbroek, dus doen we het in januari weer online”, vertelt organisator Yvonne van der Geest. De caféhoudster verwijst naar de dorpspupquiz die in februari 2021 Zoeterwoude thuis-aan-de-mobiel gekluisterd hield.

Rijndijk
Dit jaar organiseert de Dorpsfeestcommissie dus een online bingo. Deelnemers moeten zich vooraf aanmelden via de website van het dorpsfeest. “Dan krijg je vanzelf een link toegestuurd waarmee je kunt meekijken. En we zorgen ervoor dat er een stapeltje bingokaarten voor je klaarligt”, belooft Van der Geest.

De online dorpsbingo wordt op zaterdagavond live uitgezonden vanuit café De Meester in Zoeterwoude-Dorp. Van der Geest benadrukt dat dit niet betekent dat alleen deelnemers uit ‘het dorp’ welkom zijn. “We doen dit om te verbinden. Weer even contact met elkaar hebben in een tijd waarin veel ontmoetingsplaatsen, als gevolg van de coronacrisis, hun deuren gesloten moeten houden. Dat geldt voor alle inwoners van Zoeterwoude, ongeacht of ze uit ‘het dorp’ of van ‘de Rijndijk’ komen.”

Bitterballen
Ook aan de inwendige Zoeterwoudenaar wordt gedacht. Cafetaria’s De Drie Klavers (Zoeterwoude-Rijndijk) en De Meester (Zoeterwoude-Dorp) zijn op de avond voorbereid. “We hebben borrelplankjes gemaakt, die kunnen vooraf opgehaald worden. En bij Zoeterwoudenaren die liever een bittergarnituurtje willen tijdens het bingospelen bezorgen we de hele avond warm aan huis”, belooft Van der Geest.

De organisatie hoopt in de zomer van 2022 weer een dorpsfeest te organiseren.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×