(Foto: Jaap van Meijgaarden)

Kat vlucht voor reddingsactie van brandweer de boom uit

Een kat schrok zo van de reddingsactie van de brandweer dat hij zelfstandig de boom weer uit vluchtte. Eerder was Mr. Kee geschrokken van twee blaffende honden en hoog een boom aan de Leidse Hooglandse Kerkgracht ingevlucht.

Mr. Kee durfde daar vervolgens niet meer uit naar beneden te komen. Aanvankelijk deed de Dierenambulance een poging om het dier de boom uit te krijgen maar toen dat niet lukte wist de Dierenambulance de brandweer te overtuigen Mr. Kee te helpen. Die zat al die tijd hoog in de boom te piepen.

De door de brandweer uitgezette magirusladder maakte zoveel indruk op de kat dat hij op eigen gelegenheid veilig de grond wist te bereiken en direct wegvluchtte in de buurt, tot opluchting van de baasjes en de omstanders.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×