In De Plantage vinden de koekoeksvogels elkaar. (Foto's barkeepsters Plantage en Emile van Aelst)

Bruine buurtkroeg De Plantage schittert in oudejaarsreclame

Het einde van het jaar is altijd een goede inspiratiebron voor reclamemakers. Ook dit jaar springen er weer een paar filmpjes uit. Zoals de reclame van de Staatsloterij waar een man met zijn defecte koekoeksklok op pad gaat om die te laten repareren. Als dat nergens lukt eindigt hij in een café waar de verrassende eind goed al goed ontknoping afspeelt.

Oplettende Leidenaars hebben die kroeg mogelijk al herkend, het is het bruine café op de Leidse Hogewoerd, Café Plantage.
Daar komt in het reclamefilmpje, de defecte klok weer tot leven komt bij het horen en zien van de mooie koekoek in de kroegklok. De barkeepster haalt de klok van de muur en geeft hem aan de man. Als hij weg is ziet ze dat de man behalve de fooi ook zijn oudejaarslot heeft achtergelaten.

De barkeepsters maakten wat foto’s van de opnamedag op 11 oktober. Toen werd het stukje Hogewoerd in winterse sferen omgetoverd en had de Hogewoerd weer kerstverlichting.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×