(Foto: Vrij Groen)

Kerstbomenasiel Vrij Groen vanaf woensdag weer open

Het kerstbomenasiel aan de Ommedijkseweg in Leiden gaat woensdag weer open. Feestvierders die hun boom tijdens de kerstdagen goed verzorgd hebben, kunnen deze op afspraak komen brengen. In december kan de kerstboom dan weer worden opgehaald.

“Hij moet natuurlijk wel een kluit hebben”, vertelt Anne Marie van Dam van Vrij Groen. De bomen worden het hele jaar verzorgd door vrijwilligers. Dit jaar overleefde een recordaantal bomen de zomer. “Meestal kunnen we 75 procent redden, maar afgelopen jaar lag het percentage op maar liefst 85 procent”, weet Van Dam. De bomenliefhebber denkt dat de natte en koude zomer hier debet aan is.

Afspraak
Kerstbomen kunnen de komende weken iedere woensdag en zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur worden afgegeven bij het asiel. Om te voorkomen dat het op bepaalde momenten te druk wordt en de anderhalve meter niet gehandhaafd kan worden, is het noodzakelijk om vooraf een afspraak te maken. “Ook kun je de boom dit jaar niet zelf planten. We staan klaar bij het hek om de bomen aan te pakken, te nummeren en je gegevens te noteren”, meldt de organisatie op haar website.

Het afstaan van een kerstboom is gratis. Bij ophalen wordt 12 euro asielkosten gerekend. Bomen die het jaar niet overleven, worden vervangen door een weesboom.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×