(Foto: Pixabay).

CDA Voorschoten wil voorrangsregeling woningmarkt

De Voorschotense CDA-fractie is enthousiast over het plan van het kabinet om inwoners uit de eigen gemeente voorrang te geven bij nieuwbouwprojecten. Het voorstel, waarover Tweede en Eerste Kamer nog moeten beslissen, is bedoeld om starters die in hun eigen stad of dorp willen blijven wonen meer kans te geven op de woningmarkt.

Meerdere gemeenten hebben inmiddels positief op dit voorstel gereageerd en zien nieuwe mogelijkheden voor groepen bewoners met een lagere koopkracht die momenteel voor hun huisvesting helaas tussen wal en schip vallen. “Zij komen niet aan een sociale huurwoning en ontberen evenmin voldoende middelen voor een koopwoning”, stelt het CDA landelijk.

In een serie schriftelijke vragen willen CDA-fractieleden Cees Bremmer en Mark van Oostrum van het gemeentebestuur weten of zij een dergelijke regeling in Voorschoten ziet zitten en of het wenselijk is om daarbij de samenwerking met woningbouwcorporaties op te zoeken.

Binnen vier weken verwacht de fractie een antwoord op de vragen. “Tegelijkertijd blijven wij de landelijke ontwikkelingen rond deze plannen op de voet volgen.”

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×