De online bouwkaart van de gemeente Leiden is vanaf nu te raadplegen.

Leiden zet alle woningbouwprojecten op de kaart

Op de website van de gemeente Leiden kan iedereen vanaf nu in één oogopslag zien welke woningbouwprojecten er in Leiden staan gepland of al in aanbouw zijn. Op de online bouwkaart staan alle projecten met een omvang van tien woningen of meer. De kaart geeft informatie over onder andere de planning, het aantal en de verdeling tussen (sociale) huur- en koopwoningen.

Volgens wethouder Fleur Spijker van duurzame verstedelijking is Leiden een van de weinige steden waar volop doorgebouwd wordt. Er staan meer dan honderd projecten op de kaart, op enkele tientallen plekken wordt ook al daadwerkelijk gebouwd. De rest is in voorbereiding. “We hebben een flinke bouwopgave. Om voor woningzoekenden een bereikbare en fijne stad te kunnen blijven, hebben we duizenden extra woningen nodig. Op deze kaart is te zien waar we bouwen en wat er gebouwd gaat worden.”

De informatie op de kaart wordt regelmatig automatisch bijgewerkt en geeft daardoor een actueel beeld van de woningbouw in de stad.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×