Net als in december is er morgen al een werkonderbreking wegens het vastlopen van de cao-onderhandelingen. (Foto: Ingezonden).

24-uursstaking bij Heineken in Zoeterwoude

Vakbond FNV roept het personeel van Heineken en dochteronderneming Vrumona op om vrijdag te gaan staken. Een ultimatum aan de bierbrouwer om met een beter caobod te komen  verliep dinsdagmiddag om 17.00 uur zonder dat Heineken daaraan gevolgd had gegeven.

Het personeel wordt nu gevraagd om van vrijdagochtend 7.00 uur tot zaterdagochtend 7.00 uur het werk neer te leggen. “Deze werkgevers gaan niet in op de eisen voor een goede cao en daarom staken we voor 24 uur op de locaties in Den Bosch, Zoeterwoude en Bunnik”, zo schrijft FNV in een oproep aan de werknemers.

“Staken is een werknemersrecht. Je hoeft het niet aan je werkgever te melden”, schrijft de vakbond die Heineken en Vrumona in kennis heeft gesteld van de komende werkonderbreking,

Vooruitlopend op de 24-uursstaking is er ook woensdag al een werkonderbreking. Het personeel legt dat het werk neer van 14.00 tot 16.00 uur.

FNV stelt bereid te zijn om afspraken te maken met Heineken om voorafgaand aan de staking werkzaamheden uit te laten voeren die ervoor zorgen dat het werk vrijdagochtend verantwoord kan worden stopgezet.

In Zoeterwoude verzamelt het personeel vrijdag tijdens de staking op het parkeerterrein P2 van de brouwerij. De werknemers worden door de vakbond opgeroepen om zo mogelijk met de auto te komen en ook in de auto te blijven zitten. Zo denkt FNV de staking coronaproof te kunnen laten verlopen.

Economie Maatschappij Zoeterwoude Stakingsacties bij Heineken


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×