Gert-Jan Cornel kreeg in augustus een Koninklijke Onderscheiding.

'Stadsverbinder' Gert-Jan Cornel (62) overleden

Gert-Jan Cornel is afgelopen maandagavond op 62-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Dat Cornel ziek was, werd elf maanden geleden duidelijk. Hij kreeg toen te horen dat hij uitgezaaide alvleesklierkanker had.

Gert-Jan Cornel was zeer geliefd in Leiden en op allerlei vlakken actief. Voor al die zaken waarmee hij Leiden verrijkte, werd hij in augustus 2021 Koninklijk onderscheiden. Locoburgemeester Yvonne van Delft mocht hem tijdens een bijeenkomst in kleine kring die werd gehouden in PLNT de versierselen opspelden die bij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau horen.

De voormalige directeur van de Leidse Welzijns Organisatie werd bij die gelegenheid door Van Delft getypeerd als ‘grote stadsverbinder’. En dat was hij. Als voetbalcoach bij ASC Oegstgeest, voorzitter van de Speeltuin Maredijk, oprichter van Peen en Ui, vrijwilliger bij het Openluchttheater in de Leidse Hout, Open Makers en als bestuurslid van Stadslab. En dat is nog maar een greep uit alle zaken waarvoor hij zich hard maakte.

Gert-Jan Cornel is in het bijzijn van zijn familie rustig overleden. “Hij is de afgelopen weken toch nog sneller achteruit gegaan dan gedacht. We zijn heel verdrietig maar kijken ook terug op een mooie en intense periode van 11 maanden sinds de diagnose uitgezaaide alvleesklierkanker”, zo staat op de rouwkaart. “Hij heeft, zoals hem past, zijn lichaam geschonken aan de wetenschap voor onderwijs en onderzoek.”

Voor iedereen die een mooie herinnering met Gert-Jan Cornel wil delen, is een speciale herdenkingspagina aangemaakt. Daar kan een tekst, foto, filmpje of muziek worden achtergelaten. In plaats van bloemen wilde Gert-Jan graag dat mensen een of meer bomen planten om CO2 te compenseren. Dat kan via Trees for All. Komend voorjaar wil zijn familie een grote bijeenkomst organiseren om Gert-Jan te herdenken.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×