Ashley North, Pelle van Es en Wil van der Burg met het boekje 'Het avontuur met de zwaan' (Foto's: Emile van Aelst).

Pelle (10) overhandigt boekje over dierenambulance aan wethouder North

De 10-jarige Pelle van Es bracht zijn oma, Wil van den Burg, op het idee om een boekje te maken over de dierenambulance. Van den Burg is vrijwilligster in het dierenasiel in Leiderdorp en kreeg hulp van andere vrijwilligers bij het maken van de tekeningen en de opmaak. Nu is het boekje 10.000 keer gedrukt en wordt het verstuurd naar basisscholen in de regio. Gisteren nam wethouder Ashley North het eerste exemplaar in ontvangst van Pelle.

Alle kinderen in groep 6 uit de Leidse regio krijgen een exemplaar van het boekje ‘Het avontuur met de zwaan’ opgestuurd. Daarnaast krijgen ook alle gemeenteraadsleden een boekje. Het doel daarvan is om te zorgen voor meer aandacht voor het vogelasiel. “Waardoor er hopelijk meer donaties komen”, vertelt wethouder Ashley North. “Dit boekje is een mooie manier om kinderen kennis te laten maken met het belang van dierenwelzijn en biodiversiteit.”


Casper Chaudron in gesprek met Pelle van Es, Wil van der Burg, Ashley North en Jaap van Meijgaarden

Ook de voorzitter van de de Dierenambulance en het Vogelasiel regio Leiden Jaap van Meijgaarden is blij met het boekje. “We zijn er trots op dat we dit met vrijwilligers hebben kunnen maken.” Binnenkort komen er resultaten van de dierenambulance en het vogelasiel uit het afgelopen jaar. “Daar zien we bij het aantal dieren dat in het asiel is opgevangen bijna een verdubbeling ten opzichte van 2018.” Veel dieren kunnen later weer vrijgelaten worden.

Pelle heeft naar aanleiding van zijn verhaal en het boekje zijn spreekbeurt gehouden over de dierenambulance.

  • Voorzitter Jaap van Meijgaarden leidde de overhandiging in
    Voorzitter Jaap van Meijgaarden leidde de overhandiging in

 

Maatschappij Onderwijs Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×