Met z'n allen op weg naar het kamp.

Film 100 jaar LCKV op Sleutelstad TV

De Leidse kamporganisatie LCKV vierde in 2020 haar honderdste verjaardag. Helaas konden de kampen dat jaar niet doorgaan door corona, maar afgelopen jaar werd het jubileum toch gevierd met een aantal evenementen. In oktober ging een documentaire over het 100-jarig bestaan in première en vanaf morgen is die ook te zien op Sleutelstad TV.

“Waarom gaat iedereen toch ieder jaar weer mee?” Met die vraag gingen Joren Jurgens en Andrea Knight, makers van de film, aan de slag. Knight: “Voor iedereen die ooit met de LCKV is mee geweest is de film een groot feest der herkenning. Maar er zit ook een inhoudelijke verdieping in over het succes van LCKV.”

Voor de film zijn de makers langs geweest bij twee kampen. Het idee was eerst om als fly on the wall te filmen maar al snel bleek dat dat niet lukte. Jurgens: “Je wordt direct opgenomen in de groep en bij de spellen.” Naast de opnames op de kampen zijn er een heleboel mensen van LCKV geïnterviewd. Van de hoofdleiding tot de tentchefs en bijvoorbeeld een oud-voorzitter of secretaris. Knight: “Een mix tussen de LCKV prominenten en LCKV’ers die gewoon op kamp zijn.”

TV-première
De film was voor het eerst te zien in de bioscoop tijdens het LIFF. “De reacties waren boven verwachting goed”, vertelt Jurgens. “We hadden natuurlijk onwijs het publiek mee. In de zaal zaten 400 LCKV’ers verkleed naar de film te kijken. Er werd soms zo hard gelachen dat de film niet meer te horen was.”

Vanaf morgen is de film gedurende twee weken op verschillende tijdstippen te zien op Sleutelstad TV. De tv-première is zaterdag om 16.00 uur. Kijk in de gids voor de andere momenten waarop de film wordt uitgezonden. Sleutelstad TV is te zien op kanaal 46 (Ziggo), kanaal 1421 (KPN) en online.

Inschrijven kamp 2022
Voor dit jaar hoopt LCKV weer een kamp te organiseren. De inschrijving voor seizoen 2022 is gestart. Tot 19 januari 21.00 uur is er de mogelijk om in te schrijven voor een kamp. Daarna sluit de inschrijfsite en is het tot de dag van de loting op 23 januari, niet meer mogelijk om in te schrijven. Na de loting kan nog wel inschreven worden op de open plekken.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×