Veiligheidsregio Hollands Midden gaat ongeoorloofde bedrijfsopeningen niet gedogen

Tijdens de persconferentie van vrijdagavond heeft het kabinet aangekondigd de maatregelen tegen het coronavirus deels te versoepelen. De achttien burgemeesters van de Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) hebben besloten om het handhavingsbeleid dat tijdens de pandemie is gevoerd door te zetten. “Dat betekent mogelijk maken wat kan en verspreiding van het virus tegengaan”, aldus de gezamenlijke verklaring van de burgemeesters.

De burgemeesters in de Veiligheidsregio Hollands Midden zijn blij dat er versoepelingen zijn aangekondigd. Tegelijkertijd zijn er ook sectoren die nog steeds hard geraakt worden: “De aangekondigde versoepelingen zorgen er bij veel ondernemers voor dat er weer meer mogelijk is. We zijn blij dat de winkels weer tot 17.00 uur open mogen en dat de contactberoepen weer zijn toegestaan. Ook binnen de sport en het onderwijs zorgen de versoepelingen ervoor dat er voorzichtig weer meer kan, ook al is dit pakket tezamen nog niet het eindstation waar we allemaal op wachten.”

Voor de horeca, cultuur en evenementensector bieden de versoepelingen nog niet de verzachting waarop werd gehoopt. De VRHM noemt dat een bittere pil. “De klappen in deze sectoren zijn bijzonder hard en het water staat ondernemers vaak tot aan de lippen. Daar zijn wij ons als burgemeesters zeer goed van bewust. Zeker ook omdat de landelijke steunpakketten voor deze ondernemers nog steeds onvoldoende zijn. Tegelijkertijd zijn wij verantwoordelijk voor het handhaven van de door de Rijksoverheid vastgestelde maatregelen. Wij blijven de regels die vanaf zaterdag gelden dan ook handhaven. Het openen van bedrijven wanneer dat niet is toegestaan wordt in de Veiligheidsregio Hollands Midden niet gedoogd. Dat geldt ook voor acties zoals die op een aantal plekken in Nederland zijn aangekondigd.”

De burgemeesters roepen inwoners en ondernemers in de regio op zich aan de maatregelen te blijven houden: “Laten we er samen alles aan doen de besmettingen weer omlaag te brengen, zodat we na het volgende weegmoment op dinsdag 25 januari de volgende stappen in de goede richting kunnen zetten.”

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×