(Foto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden bereikt halve finale bekertoernooi

Het is Zorg en Zekerheid Leiden gelukt om ook het tweede bekerduel tegen The Hague Royals met winst af te sluiten. Er werd in deze wedstrijd scherper gespeeld dan zaterdagavond het geval was. Via een ruststand van 26-43 werd het uiteindelijk 56-89. De volgende wedstrijd is aanstaande woensdag in de Vijf Meihal. Dan is nogmaals The Hague Royals de tegenstander.

The Hague Royals stond voor de zware taak om met maar liefst 18 punten verschil van ZZ Leiden te winnen om een verlenging af te dwingen. Op basis van de resultaten van de Royals in de competitie leek dat op voorhand geen haalbare scenario.

ZZ Leiden opende sterk door meteen een 0-5 voorsprong te pakken via een driepunter van Marijn Ververs en een score van Arunas Mikalauskas. The Hague Royals stribbelde nog even tegen, maar mede door driepunters van Jhonathan Dunn, Jamayro de Windt en Luuk van Bree en nog een dunk van Einaras Tubutis stond het aan het eind van het eerste kwart al 10-20.

Technische fout
The Hague Royals kwam via Arben Camaj en Tom Ackermans terug tot 15-20. Gelijk daarna zorgden Asbjørn Midtgaard, De Wint en Quincy Tjon Affo voor een 0-7 tussensprintje. Leiden liep vervolgens langzaam door naar een 26-43 ruststand. Alle inzetbare spelers waren voor rust al tot scoren gekomen.

In het derde kwart maakte Midtgaard zich even kwaad. In korte tijd scoorde de Deense reus tien punten. Midtgaard had in de verdedigende rebound geregeld een paar Haagse spelers aan zijn armen hangen. Tot woede ook van Geert Hammink die na opmerkingen hierover op een technische fout werd getrakteerd. De Leidse voorsprong groeide niet zo snel als in de twee kwarten uit de eerste helft, de score na drie kwarten: 45-65.

Sleutelstad TV
The Hague Royals speelde een deel van het laatste kwart een 1-3-1 zone, maar dat bezorgde ZZ Leiden niet al te veel problemen. Tubutis, De Windt en Mikalauskas lieten verre bommen door het netje zakken. Daarnaast werd het tempo hoog gehouden, alsof het niet de derde wedstrijd in vier dagen tijd betrof. Daardoor liep de score uiteindelijk nog flink op. Met 56-89 plaatste Leiden zich volgens verwachting voor de halve finale van de Basketball Cup.

Woensdag speelt ZZ Leiden voor de vierde keer in achttien dagen en voor de derde keer in vijf dagen tijd in eigen huis opnieuw tegen The Hague Royals. Deze keer gaat het om een duel in de competitie. De thuiswedstrijd van ZZ Leiden wordt live uitgezonden op Sleutelstad TV.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×