(Foto: Rabobank).

Rabobank helpt maatschappelijke gebouwen verduurzamen

Verenigingen en stichtingen in het werkgebied van de coöperatieve Rabobank Leiden-Haaglanden kunnen een bijdrage krijgen voor het verduurzamen van hun gebouwen. De bank wil zo een actieve bijdrage leveren aan een duurzamere leefomgeving en het versnellen van de energietransitie.

“Een deel van onze winst wordt daarom gestoken in zonnepanelen voor maatschappelijke gebouwen zoals scholen, musea, bibliotheken, theaters, clubhuizen en buurthuizen”, zo laat een woordvoerder van de bank weten. Leden van de Rabobank kunnen door een stem uit te brengen, bepalen welke maatschappelijke gebouwen Rabobank helpt te verduurzamen. Voor de winnaars betaalt Rabobank in de regio Leiden-Haaglanden de helft van de kosten voor de aanschaf en installatie met een maximum van 7.000 euro per winnaar.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor zo’n bijdrage zijn dat de maatschappelijke verenigingen en stichtingen klant zijn of worden van Rabobank en bovendien zelf eigenaar zijn van gebouwen die de leefomgeving kenmerken. Uitzondering zijn maatschappelijke organisaties die huren bij hun gemeente: ook zij kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage.

De voorwaarden voor deelname en antwoorden op veel gestelde vragen zijn te vinden op www.rabo-zonnepanelen.nl.

Inschrijven kan tot en met 31 januari. Het aanvragen van een inschrijfcode kan via communicatie.lh@rabobank.nl. De mogelijkheid voor leden om te stemmen start op 28 februari.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×