(Archieffoto: Chris de Waard).

D66 roept op: 'Expats en studenten schrijf je in om te kunnen stemmen'

D66 Leiden roept expats en internationale studenten op zich in te schrijven bij de gemeente om te kunnen stemmen tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Dat moet namelijk voor 31 januari gebeuren. Om deze groep te bereiken voert de partij actie in verschillende talen, waaronder het Italiaans, Duits en Engels.

“Met 13.933 inwoners met een buitenlandse nationaliteit, is het belangrijk dat er geprobeerd wordt die te betrekken in de stad”, zegt Mieneke van der Hout. Ze is kandidaat raadslid van D66. “Je werkelijk onderdeel voelen van de gemeenschap is belangrijk. Ook als je hier tijdelijk woont. Het stimuleert je tegelijkertijd om je in te zetten voor je omgeving.”

Niet alleen expats wordt gevraagd zich in te schrijven, ook studenten die wel in Leiden wonen, maar nog in een andere gemeente staan ingeschreven, wordt dat gevraagd. Dat komt soms door bepaalde verhuurconstructies of doordat ze simpelweg nog staan ingeschreven bij hun ouders. Niet alleen D66 doet voor studenten een oproep, ook de nieuwe partij Studenten voor Leiden probeert deze boodschap te verspreiden.

Chris de Waard in gesprek met Mieneke van der Hout. 

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×