Zakken rubbergranulaat bij DoCoS in 2016. Daar ligt nu een veld met een TPE infill. (Foto: Reanne van Kleef).

Leiden krijgt tik op de vingers voor te laat weghalen van rubbergranulaat bij kunstgrasvelden

Het Openbaar Ministerie (OM) deelt een boete van 5.000 euro uit aan de gemeente Leiden. Volgens het OM is de gemeente te laat geweest met het verwijderen van rubbergranulaat rondom een van de kunstgrasvelden in de Kikkerpolder II.

Het rubbergranulaat dat als dempingslaag gebruikt werd op kunstgrasvelden, bleek slecht te zijn voor de gezondheid. Daarom zijn veel clubs overgestapt op kurk als dempingslaag. Omdat sommige velden onder de gemeente vallen, lag hier voor de gemeente ook een taak. Er kwamen geen nieuwe velden met rubbergranulaat en bij de bestaande kunstgrasvelden werden kantplanken en uitloopmatten aangelegd.

Later, in 2020, is de gemeente ook bezig geweest met het opruimen van rubbergranulaat. In de loop der jaren is dat namelijk ook buiten de velden in het groen terecht gekomen. Het gaat om het rubbergranulaat bij een honk/voetbalveld op sportcomplex Kikkerpolder II.

Het stadsbestuur zegt dat er aan de verplichtingen is voldaan en het OM erkent dat. Alleen zegt het Openbaar Ministerie dat dat niet op tijd is gebeurd. Daarom krijgt Leiden een boete van 5.000 euro.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×