Annetje Ottow, Auke-Florian Hiemstra, Henri Lenferink (Foto: PR/Taco van der Eb).

City of science wordt geopend door kersverse minister Robbert Dijkgraaf

Dat Leiden dit jaar de European City of Science is, is al een tijd bekend. Maar het jaar moet nog geopend worden. Dat gebeurt komende zaterdag, op 22 januari. Ter gelegenheid van de opening is er een film gemaakt die om 14.00 uur op Sleutelstad wordt uitgezonden.

Zaterdag wordt het jaar officieel geopend door de kersverse Minister van onderwijs, cultuur en wetenschap Robbert Dijkgraaf. Tevens eredoctor van de Leidse Universiteit. De Europese commissaris Mariya Gabriel, verantwoordelijk voor dezelfde portefeuille als Dijkgraaf, maar dan voor de Europese Unie, sluit de film af met een speech.

In de film komen verder een heleboel andere wetenschappers en kunstenaars aan het woord. Bioloog en kunstenaar Auke-Florian Hiemstra maakt een avontuurlijke reis door Leiden en Astrofysica en Kavli-prijswinnaar Ewine van Dishoeck vertelt over de lancering van de James Webb telescoop.

Weetlust
Het hele jaar lang wordt er elke dag een onderwerp uit de wetenschap uitgelicht. Daar omheen worden activiteiten georganiseerd. De onderwerpen zijn te vinden op de city of science scheurkalender. Of in radio Weetlust, dat elke ochtend te horen is op de radio bij Sleutelstad, gepresenteerd door Lucien Geelhoed.

Robbert Beurse in Nieuws071 in gesprek met Lucien Geelhoed

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×