In 2009 was Delano R. te zien in de documentaire Crips: Strapped 'n Strong.

Levenslang geëist tegen Leidse Delano R. in liquidatieproces

Tegen de Leidse Delano R. is vrijdagmiddag een levenslange gevangenisstraf geëist in het liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh. R. was leider van deze bende die volgens het Openbaar Ministerie (OM) moorden op bestelling leverde. Hij wordt ervan verdacht vijf moordopdrachten te hebben gegeven.

Het OM maakte de strafeis vrijdagmiddag in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol bekend. R. is de oprichter en voorman van de motorclub. Hij zou onder andere van Ridouan Taghi moordopdrachten hebben aangenomen. Volgens justitie werkte hij een dodenlijst van Taghi af. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Tegen de vier medeverdachten is ook een levenslange gevangenisstraf geëist. Tegen de andere verdachten zijn tussen de twintig en dertig jaar celstraf geëist. Kroongetuige Tony de G., kreeg in ruil voor zijn bekentenissen, een lage celstraf van tien jaar. In totaal staan negentien mannen terecht in deze zaak.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×