(Foto: Politie Katwijk).

Achtervolging eindigt in de sloot, Leidenaar (24) naar de cel

De politie heeft zaterdagmiddag in Katwijk een 24-jarige Leidenaar aangehouden. De man, die nog een eerder opgelegde celstraf uit moest zitten, werd herkend door een motoragent en sloeg op de vlucht. Een toegesnelde collega maakte een einde aan de achtervolging door de vluchtende man om de hals te vliegen, maar dat heeft wel voor een nat pak gezorgd.

De politie omschrijft in een verslag dat de achtervolging rond 15.00 uur begon vanaf de Nieuwe Duinweg in Katwijk. Een motoragent zag de 24-jarige Leidenaar fietsen en die ging er als een haas vandoor toen hij werd herkend. “In eerste instantie dacht de Leidenaar de motorrijder te kunnen afschudden maar door stuurkunsten bleek dit niet het geval te zijn. Uiteindelijk gooide de Leidenaar op de J.W. Frisodreef zijn fiets weg en probeerde te voet weg te vluchten.”

Verschillende andere politieagenten hadden zich inmiddels aangesloten bij de achtervolging en door gebruik te maken van pepperspray raakte de Leidenaar gedesoriĆ«nteerd. “Na herhaaldelijk te zijn gewaarschuwd dacht de Leidenaar nog te kunnen vluchten door de groenstrook naar de Roversbrugpad. Een politieagente bedacht zich geen moment en sprong om de nek van de Leidenaar.”

Beiden kwamen hierdoor echter wel in de naastgelegen sloot terecht, maar hij kon meteen worden ingerekend. De Leidenaar is vervolgens naar het politiebureau gebracht en is daar behandeld voor het gebruik van pepperspray in zijn ogen. Daarna is de man overgedragen aan de Dienst Justitiƫle Inrichtingen. Die zal ervoor zorgen dat de nog openstaande celstraf wordt uitgezeten.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×