Hart voor Oegstgeest gaat voor groen en zelfstandig dorp

De leden van ‘Hart voor Oegstgeest’ hebben het verkiezingsprogramma en de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. In dat programma vraagt de partij met name aandacht voor een groener dorp en een transparant gemeentebestuur.

“De afgelopen raadsperiode werden oprechte vragen en zorgen van inwoners te vaak niet serieus genomen en afgedaan met onduidelijke antwoorden. Het vertrouwen in het bestuur is daardoor gedaald”, zegt lijsttrekker Karin Rosdorff die ook de zelfstandigheid van het dorp nog noemt als belangrijk standpunt van de partij.

Op de kandidatenlijst van Hart voor Oegstgeest staan niet alleen enkele ervaren oudgedienden, maar ook enthousiaste en betrokken Oegstgeestenaren van buiten de gemeentepolitiek. Na de huidige fractievoorzitter Karin Rosdorff staat partijvoorzitter Dick de Groot op plek 2. “Hij is een ervaren bestuurder en veel mensen zullen hem kennen als oud-voorzitter van de OLTC”, zegt Rosdorff. Op plaats 3 staat raadscommissielid Maarten van Tol. Raadslid Jaap van den Broek volgt op plek 4.

Op de plekken 5 en 6 staan twee nieuwkomers. Dat zijn respectievelijk Sef Baaijens en Menno Heemskerk. Plek 7 is voor oud-fractievoorzitter Frits van Dissel die tegenwoordig commissielid is en dat ook na de verkiezingen wil blijven. Plek 8 wordt ingenomen door Paula van Teylingen die eerder acht jaar raadslid was.

Op de tweede helft van de lijst achtereenvolgens Sjoerd de Groot, Jop van der Wiel, Gerard van der Hoorn, Annemarie van Dam en Wyb Kusters. De laatste drie plaatsen zijn voor de nog altijd zeer betrokken oud-fractievoorzitters Jaap Hartevelt en Niels van Weeren, nog uit de tijd van Leefbaar Oegstgeest, en oud-wethouder Jos Roeffen.

Het verkiezingsprogramma is te vinden op de website van Hart voor Oegstgeest.

Advertentie

Oegstgeest Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×