Sneltestset. (Foto: Rob van Dullemen).

Sneltesten voortaan gratis voor minima in Voorschoten

De gemeente Voorschoten stelt voor minima gratis sneltesten ter beschikking. Vanwege de noodzaak om geregeld zelf thuis te testen en de kosten van 3 euro voor een sneltest,  lopen de kosten voor een huishouden snel op. Voortaan zijn de sneltesten voor minima gratis op te halen in de bibliotheek.

De meeste minima zijn bij de gemeente bekend, zoals mensen met een uitkering en klanten van de voedselbank. Maar er blijven volgens GroenLinks raadslid Paul ’t Lam huishoudens die onder de armoedegrens leven buiten beeld. ’t Lam noemt huishoudens met grote schulden, zzp’ers die al hun spaargeld gedwongen hebben moeten opeten en mensen die ondanks een betaalde baan onder de armoedegrens blijven.

“Het is belangrijk dat we een armoedebeleid in Voorschoten krijgen zodat iedereen in Voorschoten geholpen kan worden die dat verdient”, zegt ’t Lam. “GroenLinks wil ook de verborgen armoede in Voorschoten bestrijden en zorgen dat iedereen mee kan doen. Daarom moeten we ‘doen wat werkt’.”

Advertentie

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×