Vullis. (Archieffoto: Robbert Beurse).

Leidse 'afvalkat' Vullis overleden

De huiskat van Stedelijk Beheer, Vullis, is gisteravond overleden. Vullis werd ruim twintig jaar geleden gevonden op het terrein van de gemeentelijke afdeling aan de Admiraal Banckertweg. Sindsdien werd ze verzorgd door enkele medewerkers.

Vullis werd als kitten gevonden in een afvalcontainer. Medewerkers van Stedelijk Beheer gaven de kat een eigen plekje in een leegstaande keet. “Met verwarming en airco. Ze kwam niks te kort”, vertelt hoofdverzorger Ruud van Tongeren. De kosten voor kattenvoer en dierenarts deelde de kattenliefhebber met zijn collega’s.

Na ruim twintig jaar liefde en gezelligheid te hebben gebracht is Vullis maandagavond vredig ingeslapen, zo laat de gemeente Leiden weten. “Ze was de grootste kroelkont die er is”.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×