(Foto: Rob van Dullemen).

ChristenUnie-SGP wil gratis sneltesten voor Leiderdorpse minima

De gemeente Leiderdorp zou gratis sneltesten beschikbaar moeten stellen aan minima in het dorp. Dat wil de ChristenUnie-SGP. Fractievoorzitter Geert Schipaanboord stelt het verzoek komende maandag aan de orde tijdens de gemeenteraadsvergadering.

In december 2020 stelde de gemeente al gratis mondkapjes beschikbaar voor minima in Leiderdorp en in aansluiting daarop stelt de ChristenUnie-SGP nu voor om ook de covid19-testen gratis beschikbaar te stellen. “De sneltesten kosten minimaal zo’n drie euro per stuk en daardoor kunnen de kosten aardig oplopen”, zegt Schipaanboord. “Al helemaal als in gezinnen  meerdere gezinsleden regelmatig testen. Het is ongewenst wanneer mensen geen zelftest doen uit financiële overwegingen.”

Eerder deze week werd duidelijk dat Voorschotense minima de test voortaan gratis kunnen ophalen bij de bibliotheek.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Politiek Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×