(Foto: Jorana Smit).

Action zet populaire Leidse kat Boy de winkel uit na klacht van bezoeker

De Leidse kat Boy, een langharige Maine Coon, was altijd een graag geziene gast van de Action aan de Kennedylaan in Leiden Zuid-West. Op eigen houtje kwam hij dagelijks binnen en viel dan bij één van de kassa’s in slaap. Maar Boy mag de winkel niet meer in. Er is geklaagd over zijn aanwezigheid, tot groot verdriet van veel bezoekers van de Action. Op Facebook levert het verbod veel verbolgen reacties op.

Reacties
Jorana Smit plaatste op Facebook foto’s van Boy die noodgedwongen op een scooter buiten de Action zit. “Ik heb zelf ook twee Maine Coons”, legt ze uit. “En toen ik een keer op zoek ging naar een kattenmand voor mijn katten, bleek Boy in zo’n mand te liggen. Hij is gewoon de mascotte van de Action hier en geniet van alle aandacht die hij krijgt.”

Dat Boy nu niet meer in de winkel mag, zint haar niet. “Onzin”, zegt Smit verongelijkt. “Er worden hier geen verse producten verkocht en hij maakte iedereen gelukkig. Iedereen ging hierheen omdat Boy hier lag.” Smit is niet de enige die ervan baalt dat Boy weg is. Onder haar Facebookbericht hangen tal van reacties van mensen die het overdreven vinden dat hij weg moet.

Fiona reageert bijvoorbeeld: “Zo’n lieverd, het is juist zo gezellig en Boy geeft juist een glimlach op de gezichten. Zo belangrijk in deze tijden. Wat een zeurpruimen zijn er toch, ongelofelijk!”, of:  “Wat maakt het uit zeg… “, schrijft Lisette. “Beestje had je totaal geen last van. Soms zorgde die wel voor een langere rij omdat ik hem altijd wel even moest aaien haha.” Volgens Smit is er slechts één klacht binnengekomen bij de Action. “En ja, het is in strijd met de wet, maar tegelijkertijd lag hij er ook al heel lang.”

In strijd met de wet
Een woordvoerder van de Action laat weten dat Boy van iemand is die boven de winkel woont. “Het is een hartstikke lief beest, maar officieel is het niet bedoeling dat hij bij ons zit. Dus de kat werd al langere tijd regelmatig de winkel uitgejaagd, maar kwam dan even later gewoon weer terug natuurlijk. Dat vonden heel veel klanten heel schattig, maar het is in strijd met de wet.”
Het gaat volgens de woordvoerder om de wet die toeziet op de voedselveiligheid. De algemene regel bij het bedrijf is dat alleen honden die herkenbaar zijn als hulphond met hun baasje mee de winkel in mogen.

  • (Foto: Lieuwe van Sloten).
    (Foto: Lieuwe van Sloten).
112 Sleutelstad Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×