Ook bij Heineken in Zoeterwoude werd actie gevoerd voor een nieuwe cao. (Achieffoto: Robbert van Cleef).

Akkoord cao Heineken en Vrumona: verdere stakingen van de baan

Vakbondsleden van Heineken en Vrumona hebben ingestemd met het aangepaste cao-voorstel van de bierbrouwer. Een eerder voorstel leidde tot stakingen onder het personeel. Nu de meerderheid van de FNV-leden zich kan vinden in de tekst zijn verdere acties van de baan.

Een roerig cao-traject komt tot een einde. De vakbond kijkt tevreden terug. “We hebben grote waardering voor de stakers die zo hun werkgever tot beter bod hebben bewogen”, zegt Niels Suijker, bestuurder FNV Voedingsindustrie.

De FNV heeft tussen 19 en 26 januari zeventien ledenbijeenkomsten georganiseerd voor medewerkers van Heineken/Vrumona. “In deze bijeenkomsten is het verbeterde eindbod toegelicht en zijn er goede en soms heftige discussies gevoerd tussen leden”, weet Suijker.

Uiteindelijk heeft 66% van de leden ingestemd met het verbeterde eindbod. 29% van de leden stemden tegen en 5% onthield zich van stemming.

De nieuwe cao loopt van 01-01-2022 tot en met 31-12-2023.

Advertentie

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×