(Foto's: Emile van Aelst).

ChristenUnie Leiden levert Raadslid van het Jaar 2021

Fractievoorzitter Pieter Krol van de ChristenUnie Leiden is verkozen tot Leids Raadslid van het Jaar 2021. Dat is vrijdagavond bekendgemaakt door de onafhankelijke jury die uit journalisten en oud-raadsleden bestaat.

De uitreiking van de wisselbokaal die bij de titel hoort gebeurde bij Krol thuis en was live te volgen voor de aanwezigen op de digitale nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden. Die partij begon ooit met de verkiezing als ludieke manier om de eigen partij in de schijnwerpers te zetten en ook nadat de verkiezing uit handen werd gegeven aan een onafhankelijke jury bleef het moment van uitreiken traditiegetrouw op de nieuwjaarsbijeenkomst van de partij. Door corona vond die net als vorig jaar digitaal plaats.

De bokaal werd, vergezeld van mooie woorden en een bos bloemen, overhandigd door het Leidse D66 Tweede Kamerlid Paul van Meenen.

Tekst gaat door onder de foto.

Aansluitend werd in Leiden Noord nog aangebeld bij Maaike van Vliet. Ze is al jaren duoraadslid voor de VVD Leiden, maar was afgelopen periode ook enkele maanden raadslid toen ze fractievoorzitter Dorien Verbree tijdens diens zwangerschap verving. Bij de komende verkiezingen staat ze op plek vijf. In die relatief korte periode maakte ze indruk op de jury en dat leverde haar een opgestoken duim op als aanmoedigingsprijs.

Genomineerden
Voor de titel van Leids Raadslid van het jaar 2021 waren nog twee andere gemeenteraadsleden genomineerd. Beiden van D66. Het ging om Antje Jordan die zich veel en met gezag bezighoudt met klimaatzaken en IJsbrand Olthof die veel aandacht heeft voor de ondernemers in de stad. Onder andere de grotere coronaterrassen kwamen uit zijn koker.

Advertentie

Leiden Politiek Raadslid van het Jaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×