Op 6 maart 2022 vindt de 25e (jubileum)editie plaats van de Voorschotenloop. (Foto: PR).

Jubileumeditie VoorschotenLoop op zondag 6 maart

De VoorschotenLoop op zondag 6 maart gaat door. Na de versoepelingen van de coronamaatregelen kan Voorschoten’97 het evenement organiseren met slechts een aantal beperkingen. Het is na twee jaar waarin geen reguliere loop kon plaatsvinden dan nu toch eindelijk tijd voor de 25e editie. “Prachtig, omdat ook de voetbal- en atletiekvereniging dit jaar 25 jaar bestaat”, zegt Mathieu Hilgersom namens de organisatie.

De organisatie heeft er, voor de veiligheid van de deelnemers en het publiek, voor gekozen om de kinderloop af te gelasten. Daarnaast kan inschrijven alleen online. Ook vindt er na afloop geen prijsuitreiking plaats. Sportpark Adegeest wordt ingericht op de dan geldende coronamaatregelen. Dit is afhankelijk van onder andere de eventuele controle van QR-codes.

Vijftal
Daar staat tegenover dat de werkgroep met ‘TeamZZ’ een nieuw onderdeel aan het evenement toevoegt. “Atleten zijn vaak individueel ingesteld, terwijl voetballers strijden voor het collectief. Deze twee werelden willen we als organisatie samenbrengen door speciaal voor de jubileumeditie ook teams te laten deelnemen.”

“Je kunt een groep samenstellen van vijf personen waarmee je de 5 kilometer loopt. Met elkaar neem je het op tegen bijvoorbeeld een voetbalteam, een vriendinnengroep, buren of collega’s.” Het dragen van ludieke shirts wordt aangemoedigd.

Kiezen
In verband met de tijdswaarneming is het niet mogelijk om je in te schrijven zowel voor het individuele- als het teamklassement. “Je zult moeten kiezen”, stelt de organisatie. De teams zijn gemengd. Teamdeelnemers moeten minimaal twaalf jaar oud zijn. Het snelste vijftal wordt gekroond tot TeamZZ van de Voorschotenloop. Voor het bepalen van die eindtijd worden de individuele tijden bij elkaar opgeteld.

Inschrijven
Meer informatie staat op www.voorschotenloop.nl. Dat is ook de plek voor het inschrijven van de teams. Dat kan vanaf donderdag 10 februari. Individuele lopers schrijven zich in via www.zorgenzekerheidcircuit.nl. De na-inschrijving kost voor alle afstanden 8 euro. Circuitdeelnemers hoeven zich niet vooraf in te schrijven. Aanmelden kan tot en met zaterdag 5 maart 22.00 uur. De start van de 5 kilometer bij Sportpark Adegeest is om 11.00 uur. De 10 kilometer en de 10 Engelse mijl beginnen om 12.00 uur.

Sport Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×