(Foto: Rob van Dullemen).

Opnieuw protest Gebr. de Nobel: 'geef Leiden de nacht terug'

Onder de naam ‘de nacht wacht’ protesteert Gebr. de Nobel zaterdag opnieuw tegen de coronabeperkingen. Tijdens een vrolijke bijeenkomst bij Molen de Valk roept het Leidse poppodium de politiek op om de verplichte nachtsluiting op te heffen. Op de Lammermarkt staat zaterdagmiddag een openluchtfeestje gepland dat de sfeer van de nacht uitstraalt.

“We zien dat de muziekscene in Nederland in hoog tempo verschraalt. Muzikanten, DJ’s en organisatoren die decennialang ons leven hebben verrijkt, zitten al twee jaar zonder inkomsten. Er gaat talent verloren dat bij ons op het podium hoort te staan. Geef ons de nacht terug. We need the music!”, zegt Gebr. de Nobel directeur Ruud Visser.

Enkele weken geleden organiseerde Visser een protestoptreden op het dak van het poppodium. Ook deed de Leidse poptempel mee aan de landelijke actie waarbij culturele instellingen voor een dag hun deuren openden als kapsalon. Na deze protesten volgden versoepelingen in de coronaregels, maar openen in de nacht is nog steeds verboden.

Tussen haakjes
De nacht is anders dan de avond, weet de bestuurder van het poppodium. “Zodra de nacht valt ontstaat er ruimte. Als er niets hoeft, kan er weer van alles. Het biedt een schemerdonker waarin we nieuwe ervaringen opdoen. Er wordt gevierd, bedacht, beleefd en gedeeld. Het biedt mensen de kans om af en toe ons dagelijks leven even tussen haakjes te zetten”, stelt Visser.

Veilig
De organisatie ziet geen bezwaren om de deuren van het poppodium ook na 22.00 uur te openen. “In de korte periodes dat we open mochten de afgelopen twee jaar hebben bewezen dat dit ook veilig kan en dat we onszelf grotendeels kunnen bedruipen.”

De nacht wacht wordt zaterdag 5 februari georganiseerd tussen 16:00 en 17:00 uur.

Cultuur Leiden Maatschappij Nachthoreca voert actie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×