(Foto's: Chris de Waard).

Noordeinde en Kort Rapenburg vergroend

In overleg met bewoners is de gemeente Leiden bezig met plannen voor het vergroenen van het Noordeinde. Dat meldt wethouder Ashley North. Ook gaat in de straat een maximumsnelheid gelden van 30 kilometer per uur.

Met name de oversteek bij het Rembrandtpark wordt flink onder handen genomen. Het park strekt zich aan beide zijden van het Noordeinde uit en is onderdeel van het Singelpark. Daar is op het Noordeinde zelf echter nog weinig van te zien. Grijs overheerst daar nog en dat gaat dus veranderen. Het is de bedoeling dat de aanpassingen van start gaan als over ongeveer een jaar de centrumroute helemaal klaar is.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Het Noordeinde wordt een 30 kilometerstraat en wordt vergroend.

Even verderop, net om de hoek, is de gemeente al begonnen met het vergroenen van het Kort Rapenburg. Daar is op de plek van de busstrook die al jaren was afgesloten nu een groot plantvak met bomen aangelegd. Dat is vooralsnog tijdelijk. Ook dit stukje centrum wacht op een definitieve herinrichting. Hoe dat er uit gaat zien, is met name afhankelijk van de uitkomsten van een onderzoek naar de route die de bussen in de toekomst gaan rijden.

Op het Kort Rapenburg is een plantsoentje met bomen aangelegd. Later volgt een definitieve herinrichting.

 

 

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Herinrichting Noordeinde


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×