Prof. dr. Ariadne Schmidt. (Foto: PR).

Vrouwengeschiedenis in '900 jaar Pieterskerk'-lezing op Sleutelstad TV

De Pieterskerk Leiden viert haar 900-jarig jubileum. Als onderdeel van het jubileumjaar organiseert de Pieterskerk Leiden samen met Studium Generale zes lezingen die door Sleutelstad TV worden uitgezonden. In de tweede aflevering, vanmiddag om 17.00 uur, vertelt Ariadne Schmidt over de sociale geschiedenis én vrouwengeschiedenis.

Prof.dr. Ariadne Schmidt is bijzonder hoogleraar stadsgeschiedenis, in het bijzonder van Leiden, aan de Universiteit Leiden. Zij is gespecialiseerd in sociale geschiedenis en vrouwengeschiedenis. In haar lezing vertelt zij het bijzondere verhaal van de 17e-eeuwse Leidse Johanna de la Court. Haar begrafenis in de Pieterskerk Leiden bracht haar weer onder één dak met Adriaan Heereboord, de echtgenoot met wie zij nooit gelukkig is geweest.

TV
De lezing wordt vanmiddag om 17.00 uur door Sleutelstad TV uitgezonden via kanaal 46 (Ziggo), kanaal 1421 (KPN) en online op Sleutelstad.nl. Een overzicht van alle Pieterskerk-lezingen, met onderwerp en uitzenddatum, is te vinden in de programmagids.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×