(Foto: PR Flink).

Stadsbestuur wil het niet, maar flitsbezorger Flink komt toch naar Leiden

Hoewel het stadsbestuur de vestiging van nog meer zogenoemde dark stores aan banden wil leggen, kondigt flitsbezorger Flink aan naar Leiden te komen. De boodschappen bezorgservice wordt dan na Gorilla’s en Getir de derde aanbieder in Leiden.

Dat is opmerkelijk omdat het stadsbestuur werkt aan regelgeving om deze bezorgdiensten te reguleren. De term darkstore is ontleend aan het feit dat dit soort bedrijven feitelijk een magazijn opent in het winkelgebied. Leiden wil ze niet verbieden, maar wel voorkomen dat ze in het historische centrum een vestiging openen.

Boodschappen online bestellen en binnen een paar minuten in huis. Niet alle Leidenaren zijn er blij mee. Zo ervaren omwonenden van een magazijn van een andere flitsbezorger aan de Van der Werfstraat sinds de komst flink wat overlast. Die bestaat onder andere uit fietsen die op straat geparkeerd worden, geluidsoverlast en de tijden waarop de bezorgers actief zijn, namelijk van 7.30 tot 00.00 uur. Het zorgde ervoor dat de Partij voor de Dieren raadsvragen stelde over de kwestie.

Het stadsbestuur liet daarop weten te gaan kijken of het mogelijk is om de komst van flitsbezorgers aan banden te leggen. “Deze formules wil het college in principe niet toestaan binnen de straten die zijn opgenomen in de winkelstructuur van de binnenstad”, zo schrijft het college van burgemeester en wethouders. Het stadsbestuur wil een breed plan van aanpak opstellen, maar omdat het concept van de flitsbezorgdiensten relatief nieuw is, kost dat nog wat tijd.

Likes
Bezorgservice Flink is enthousiast over de komst naar Leiden. “We voelen ons zeer betrokken bij de wijken waar wij actief zijn. We werken samen met veel lokale leveranciers om de beste lokale specialiteiten aan te bieden”, zegt managing director Benjamin Zagel.

Eerder vandaag werd bekend dat flitsbezorger Getir mogelijk een vestiging in Oegstgeest opent. Dat bericht zorgt al direct voor afwijzende reacties bij bewoners. ‘Hopelijk nooit’, schreef iemand op Facebook, gesteund door flink wat ‘likes.’

Flink is in Leiden actief in de wijken Binnenstad, Bos- en Gasthuisdistrict, Morsdistrict, Burgemeesters- en Professorenwijk. Bestellen kan zeven dagen per week tussen 08.00 en 00.00 uur. Het minimum bestelbedrag is 1 euro. De bezorgkosten bedragen 1,80 euro.

Economie Leiden Oegstgeest Flitsbezorgers


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×