(Video: Robbert Beurse).

Convenant onderhoud Singelpark feestelijk verlengd

Met de plaatsing van een bijenhotel in het Ankerpark hebben de Vrienden van het Singelpark en de gemeente Leiden dinsdag feestelijk gevierd dat ze ook het komende jaar samen het onderhoud van het stadspark voor hun rekening nemen. Eerder op de dag ondertekenden beide partijen een convenant met afspraken over het beheer van het Singelpark.

Met het slaan van de paal waaraan het bijenhotel is bevestigd, gaven de voorzitter van de Vrienden van het Singelpark, Alexander Geertsema en wethouder Ashley North symbolisch een klap op de gemaakte afspraken. “Ik heb Alexander gelukkig niet geraakt”, grapte North na afloop.

Uitgebreid
Het Singelpark kwam er op initiatief van een groep Leidenaren. Bij de aanleg werd afgesproken dat het onderhoud van het park een gezamenlijke verantwoordelijkheid van gemeente, bewoners en vrijwilligers zou zijn. “Die afspraken worden jaarlijks opnieuw bekeken. Dit jaar wordt het beheer uitgebreid. Ook in het Ankerpark, Lakenpark en Blekerspark gaan de vrijwilligers aan de slag”, vertelt North.

Onder leiding van parkcoördinatoren doet een groep vrijwilligers dagelijks verschillende klusjes in het stadspark. “We halen onkruid weg, snoeien, knippen, zetten bloembollen in de grond en planten nieuwe planten aan, die we dan weer van de gemeente krijgen”, vertelt coördinator Leen Ooms.

Hoogste niveau
“Het is niet zo dat we ontevreden zijn met het beheer dat de gemeente zelf uitvoert”, legt Geertsema desgevraagd uit. Dankzij de inzet van de vrijwilligers lukt het om het Singelpark te onderhouden op hoogste niveau. “Met de hulp van de Vrienden maken we ‘ons park’ nog net iets mooier. En dat is geweldig om te zien.”

“Dit doen we samen. En ik ben blij dat we dat ook het komende jaar zo blijven doen”, sluit Ooms de feestelijke bijeenkomst af.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×