(Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Groene Hart Centrum overgedragen aan Brasserie Groep

De Leiderdorpse Brasserie Groep is sinds woensdag officieel de eigenaar van het voormalige Informatiecentrum HSL/A4 aan de Bospolder. Het Groene Hart Centrum is door de gemeente Leiderdorp overgedragen aan de horeca-ondernemers, die hier in 2023 hun vijfde horecalocatie openen.

In 2018 sloot de gemeente al een intentieovereenkomst met Brasserie Groep. Plan was het Informatiecentrum HSL/A4, dat sinds 2017 eigendom is van de gemeente, te veranderen in een recreatief en educatief Groene Hart Centrum met horeca. In 2020 volgde de koopovereenkomst voor het gebouw en een deel van het omliggende terrein.

Vieren en leren
Door de coronacrisis werd levering van gebouw en grond tweemaal uitgesteld. Desondanks bleven beide partijen geloven in hun plan voor de locatie. Zo richtte de gemeente vorig jaar de buitenruimte opnieuw in. Nu de verkoop definitief is, kan de Brasserie Groep haar plan voor de locatie uitvoeren.

Brasserie Groep ontwikkelt in de Bospolder een locatie waar ruimte is voor meer dan alleen horeca. Er wordt ingezet op ‘blurring’, met horeca, ontspanning, retail, entertainment en educatie binnen één concept. “Het wordt een plek waar je komt om elkaar te ontmoeten, of dat nu privé of zakelijk is. Gasten komen straks om te ontspannen, te vieren of om te leren”, aldus de gemeente.

Bruggetje
Afgelopen jaar knapte de gemeente het gebied rondom het gebouw op. Er kwam een recreatieve buitenruimte met bomen en struiken, boomgaard, amfitheater, speelweide, steigers in de Does, een informatievlonder, bruggetjes en fietsvoorzieningen. Het fietspad werd verplaatst en verlengd onder de N446. Binnenkort komen er nog informatieborden en een insectenhotel. De officiële opening vindt plaats in het voorjaar. Dan wordt ook de naam van het gebied onthuld.

Voor inrichting en het fietspad kreeg de gemeente subsidies van de Oude Rijnzone (€1.272.011), Holland Rijnland (€455.250) en Provincie Zuid-Holland (€125.000).

Advertentie

Economie Leiderdorp Groene Hart Centrum


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×