Willem van den Broek. (Foto: BplusC).

BplusC-directeur Willem van Moort met pensioen

Willem van den Broek volgt op 1 mei Willem van Moort op als voorzitter van de Raad van Bestuur bij BplusC. Vertrekkend voorzitter Van Moort blijft nog tot de zomer deel uitmaken van de Raad van Bestuur. Daarna gaat hij met pensioen.

Van den Broek volgde zijn opleiding tot beeldend kunstenaar in Amsterdam en studeerde vervolgens kunstmanagement in Utrecht. Na enkele maanden in de Verenigde Staten gewoond en gewerkt te hebben, ging hij twaalf jaar als fulltime kunstenaar aan de slag. Hij exposeerde zijn kunst niet alleen in Nederland, maar ook in onder andere Atlanta, Sint-Petersburg, Perugia, Murcia en Whenzou.

Van den Broek is momenteel directeur-bestuurder van Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda. In de afgelopen jaren heeft hij vanuit die rol intensief samengewerkt met de bibliotheek,  het onderwijs, de schouwburg en musea. Met veel enthousiasme stapt hij nu over naar Leiden om te werken aan de ambities en toekomst van BplusC.

Voorzitter Edwin van der Spek van de Raad van Toezicht zegt over de komst van Van der Broek: “Met Willem van den Broek halen we een ervaren en energieke bestuurder in huis die de nieuwe koers van BplusC verder gaat ontwikkelen en uitzetten.” Namens de organisatie bedankt hij Willem van Moort voor zijn jarenlange inzet. “We raken een bevlogen directeur kwijt en zijn hem dankbaar voor wat er onder zijn leiding gerealiseerd is.”

Willem van Moort heeft aan de wieg gestaan van BplusC en was daar 14 jaar bestuurder.

Cultuur Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×