Angel Daleman wint een tweede zilveren medaille op 3000 relay bij WK junioren shorttrack in Gdansk. (Screenshot).

Angel Daleman pakt ook zilveren medaille bij de 3000 relay op WK junioren

Het Nederlands junioren team heeft een zilveren medaille gehaald op het het WK shorttrack voor junioren. De Leiderdorpse Angel Daleman pakte zelfs even brutaal de kop, maar Canada kwam in de laatste ronde onderdoor. De Nederlandse shorttracksters hielden de deur wel dicht voor Zuid-Korea en Hongarije.

Gisteren schaatste Daleman ook al naar een individuele medaille op de 1500 meter. Ook dat was zilver. Bij de 1000 meter haalde ze vandaag de finale niet vanwege een penalty. Moeder Bellina Daleman noemt het een super mooi weekend. “Eigenlijk geen woorden voor. Wat een fantastische afsluiting.”

Naast Daleman, zitten in het zilveren kwartet Diede van Oorschot, die eerder brons pakte op de 1000 meter, Michelle Velzeboer en Zoë Deltrap.

Leiderdorp Sport Angel Daleman


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×