(Archieffoto: Regio15).

DNA match leidt tot aanhouding overvaller avondwinkel

De recherche heeft maandag een 24-jarige Leidenaar opgepakt die wordt verdacht van de overval op avondwinkel Rembrandt in de Breestraat. Een DNA-match zette de politie op het spoor van de man.

De overvaller kwam op maandag 15 november rond 12.40 uur de winkel binnen, bedreigde de aanwezige winkelmedewerker met een mes en vroeg om geld. Nadat de overvaller een duw kreeg, viel het mes uit zijn handen. Uit woede mishandelde de overvaller de medewerker. Die raakte daarbij gewond.

Direct na de melding werd een zoekactie ingesteld naar de verdachte, maar dat leidde in eerste instantie tot niets. Door sporenonderzoek op het mes dat de overvaller had achtergelaten in de winkel, kon een DNA-profiel worden opgesteld. Dat werd vergeleken in de DNA-databank en leverde een match op. De man heeft na zijn aanhouding bekend dat hij de overval heeft gepleegd.

De Leidenaar is woensdag 16 maart voorgeleid aan een rechter-commissaris. Die bepaalde dat de voorlopige hechtenis van de man met 14 dagen verlengd wordt.

112 Sleutelstad Leiden Overval op avondwinkel Rembrandt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×