Gespannen wachten alle partijen in de raadzaal op de einduitslag. (Foto's: Willemien Timmers, Oegstgeester Courant).

Lokaal verdwijnt uit gemeenteraad Oegstgeest

In Oegstgeest bleef het tellen van de stemmen tot het laatste moment spannend. Pas toen kort na middernacht de uitslagen van het laatste stembureau, in Poelgeest, waren verwerkt, werd duidelijk dat Lokaal de kiesdrempel niet had gehaald. De partij van Eelke van den Ouweelen verdwijnt uit de raad van Oegstgeest.

Die laatste zetel ging naar D66 die daardoor net als PrO met 5 zetels als grootste partij eindigde. De VVD blijft gelijk met 4 zetels en ook Hart voor Oegstgeest haalt er 4. Voor HvO is dat een verdubbeling. Het CDA halveert en gaat van 4 naar 2 zetels.

Nieuwkomer BVNL Oegstgeest komt met 1 zetel in de raad. Of blijft, want sinds raadslid Marcus Rolloos zich enkele maanden geleden afsplitste van de VVD voerde hij al die naam. De zetel wordt overigens niet door Rolloos bezet, maar door de nummer 1 van de partij, ondernemer Onno Laarhoven.

 

Oegstgeest Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×