Vreugde bij Pro op de uitslagenavond. (Foto: Willemien Timmers, Oegstgeester Courant).

Zo ziet de gemeenteraad van Oegstgeest er de komende vier jaar uit

Nu in Oegstgeest alle 12.208 uitgebrachte stemmen zijn geteld, is niet alleen duidelijk hoeveel zetels elke partij heeft gehaald, maar ook welke kandidaten met voorkeurstemmen in de raad komen. En ook wie er daardoor buiten de boot vallen.

Voor een zetel op basis van voorkeurstemmen moest een kandidaat in Oegstgeest ten minste 145 stemmen halen. Alleen als dat iemand lukte die niet al op een verkiesbare plek stond, treden er verschuivingen op. Dat levert in Oegstgeest een fikse serie wijzigingen op.

Bij de VVD haalde de huidige fractievoorzitter Sven Spaargaren voldoende stemmen voor een zetel. Hij kreeg als lijstduwer maar liefst 183 stemmen. Willem Wensing moet daardoor vooralsnog op de reservebank plaatsnemen.

Spaargaren is verguld met de steun van de kiezer. “De komende vier jaar ga ik me weer met vol enthousiasme inzetten voor Oegstgeest in de gemeenteraad. Zeer vereerd en heel dankbaar voor uw steun en stemmen.”

Bij PrO haalde Dorien Scheffers voldoende voorkeurstemmen voor een plek in de raad. Ze heeft echter laten weten de zetel niet op te eisen maar de komende jaren eerst ervaring op te willen doen als commissielid. Daardoor komt Menno Welling alsnog in de raad. Ook bij D66 gooien de kiezers het lijstje overhoop. Lydie Vellema en Natalie Jonkers komen met voorkeurstemmen in de raad. Omdat Vellema al op een verkiesbare plek stond, gaan de twee voorkeurszetels alleen ten koste van Jeroen Das die op plek 4 van de kandidatenlijst stond.

Samenstelling nieuwe Oegstgeester raad *

PrO: Melanie van Driel, Tom Groot, Nico Janssen, René Sepers en Menno Welling.
D66: Elfred Bus, Jolijn Kouwenoven, Lydie Vellema, Natalie Jonkers en Arne-Jan Vos.
VVD: Matthijs Huizing, Marcella Kemper, Inge Oosterhuis en Sven Spaargaren.
HvO: Karin Rosdorff, Dick de Groot, Maarten van Tol en Jaap van den Broek.
CDA: Eibertjan van Blitterswijk en Joke Welsink.
BVNL: Onno Laarhoven.

* Voorlopige samenstelling. Door de uitslag van de komende collegeonderhandelingen kunnen er nog verschuivingen plaatsvinden.

 

Oegstgeest Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×