Zo ziet de Leiderdorpse gemeenteraad er de komende vier jaar uit

Nu alle 11.656 uitgebrachte Leiderdorpse stemmen zijn geteld, is niet alleen duidelijk hoeveel zetels elke partij heeft gehaald, maar ook welke kandidaten met voorkeurstemmen in de raad komen. En ook wie er daardoor buiten de boot vallen.

Voor een zetel op basis van voorkeurstemmen moest een kandidaat in Leiderdorp ten minste 139 stemmen halen. Alleen als dat iemand lukte die niet al op een verkiesbare plek stond, treden er verschuivingen op. Dat levert in Leiderdorp een aantal wijzigingen op. Bij de Lokale Partij Leiderdorp wordt de nummer 6 Roel van Beelen ingehaald door Marjoke Zuidervaart die vanaf plek 7 de raad in komt. Bij de gecombineerde fractie van de PvdA en GroenLinks haalde Sem Overduin voldoende stemmen (154) voor een voorkeursplek in de raad. dat gaat ten koste van Roeland Schmidt.

Samenstelling nieuwe Leiderdorpse raad *

LPL: Hugo Langenberg, Joost Bruggeman, Eric Filemon, Kamla Balak, Marjoke Zuidervaart en Henri Verheggen.
PvdA/Groenlinks: Olaf McDaniel (PvdA), Bob Vastenhout (GL), Marlies van Beek (GL), Sarah van Roemburg (PvdA), Sem Overduin (PvdA).
VVD: Martine Breedveld, Frank van Noort, Niels Verwers en Tom Groentjes.
D66: Jeroen Hendriks, Prachee van Brandenburg en Mieke van Ulden.
CDA: Medea Hempen en Mirjam van der Stelt.
CU/SGP: Arie Janssen.

* Voorlopige samenstelling. Door de uitslag van de komende collegeonderhandelingen kunnen er nog verschuivingen plaatsvinden.

Leiderdorp Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Leiderdorp


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×