Het nieuwe college van Leiderdorp. (Foto: Chris de Waard).

Wethouders Leiderdorp benoemd, maar discussie over benoeming Herman Romeijn

De nieuwe wethouders van Leiderdorp zijn dinsdagavond benoemd. Herman Romeijn (LPL), Daan Binnendijk (CDA) en Bob Vastenhoud (PvdA-GroenLinks) gaan namens de coalitiepartijen de komende vier jaar als wethouder aan de slag. De benoeming van Herman Romeijn was echter niet unaniem: 6 raadsleden stemden blanco over de benoeming van Romeijn.

Oppositiepartijen VVD, D66 en CU-SGP hadden schriftelijke vragen gesteld over de benoeming van Romeijn. Romeijn was tot december 2021 als gemeentesecretaris actief in de Gemeente Leiderdorp. De oppositiepartijen hadden vragen over mogelijke belangenverstrengeling van Herman Romeijn bij dossiers die hij eerder als gemeentesecretaris onder zijn hoede had, en waar hij nu eventueel als wethouder bij betrokken zou kunnen zijn.

Het college beantwoordde in de schriftelijke vragen dat er geen potentiële belangenverstrengeling was, maar dat er wel bewust voor gekozen is om wethouder Romeijn geen portefeuilles te geven met een sterke relatie tot de gemeentesecretaris en de ambtelijke secretaris. In de raadsvergadering gaven de fractieleiders van de oppositiepartijen aan de antwoorden als voldoende beantwoord te beschouwen. Desalniettemin bleek bij het tellen van de stemmen dat 6 van de 20 aanwezige gemeenteraadsleden van de gemeenteraad blanco stemden wat betreft de voordracht van Herman Romeijn.

De stemming verpestte de benoeming van de wethouders echter niet: een meerderheid stemde immers in met de benoeming. Romeijn, Binnendijk en Vastenhoud kunnen vanaf vandaag aan de slag in het college.

Leiderdorp Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×