(Foto's: Rob van Dullemen).

Eerste hulpgoederen vanuit Voorschoten op weg naar Moldavië

Onder toeziend oog van onder meer de ambassadeur van Moldavië en het college van burgemeester en wethouders van Voorschoten is zaterdagochtend een eerste lading hulpgoederen vertrokken richting Moldavië. Het gaat om spullen voor Oekraïense vluchtelingen die naar het kleine land zijn gevlucht.

De Voorschotense Julia Reijers coördineert de actie en wordt daarbij ondersteund door de Rotary Voorschoten. Van der Valk heeft een loods ter beschikking gesteld, waar de goederen worden verzameld en klaargemaakt voor verzending. “Ik help al veel langer met acties voor Moldavië en nu de nood zo hoog is ben ik meteen aan de slag gegaan’, zei Reijers eerder tegen de Voorschotense krant.

Oekraïense vlag
Moldavië heeft 4 miljoen inwoners en is het armste land van Europa. “Je kunt je voorstellen dat het voor mensen die al heel arm zijn het heel zwaar is om ook nog eens zoveel vluchtelingen op te vangen”, aldus Reijers over het buurland van het door oorlog getroffen Oekraïne. “Ik ben heel blij met alle hulp die ik krijg, voeding en spullen die mensen brengen, zelfs mensen die ver buiten Voorschoten wonen hebben van de actie gehoord en komen spullen brengen.”

Naast de politieke aanwezigen waren zaterdagochtend ook de vrijwilligers en het bestuur van de Stichting Noroc Olanda, Oekraïense inwoners van Voorschoten en diverse sponsoren en ondernemers naar de loods gekomen. Advocatenkantoor Van der Feltz overhandigde de wethouder een Oekraïense vlag voor op het gemeentehuis, om zo solidariteit te tonen met Oekraïne.

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×