Lijsttrekker en beoogd fractievoorzitter Hart voor Oegstgeest Karin Rosdorff over de zetelwinst van haar partij. (Foto: Gerry van Bakel).

Hart voor Oegstgeest klaar voor coalitiebesprekingen: 'We willen zeker meedoen'

De lokale partij Hart voor Oegstgeest haalde een mooie overwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen en verdubbelde het zetelaantal van twee naar vier. Reden genoeg om nadrukkelijk een vinger op te steken bij de coalitiebesprekingen. “We willen graag verantwoordelijkheid nemen”, zegt lijsttrekker Karin Rosdorff.

Rosdorff stelt zich ook kandidaat om door de nieuwe fractie verkozen te worden tot fractievoorzitter. Die functie bekleedde ze al sinds december 2020 toen Frits van Dissel zich terugtrok als raadslid. Hart voor Oegstgeest is de derde partij in het dorp, op een gedeelde plek met de VVD die ook vier raadszetels heeft. ProOegstgeest en D66 hebben welk vijf raadszetels. “Het is logisch dat ProOegstgeest en D66 in het college komen, maar wij willen zeker meedoen”, zegt Rosdorff.

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met lijsttrekker en beoogd fractievoorzitter Karin Rosdorff (Hart voor Oegstgeest) over de zetelwinst en deelname aan nieuw college.

Karin Rosdorff zegt dat haar partij de zetelwinst dankt aan goed programma en de wens van de kiezer voor verandering. “Juist twee oppositiepartijen hebben winst behaald. Ik denk dat de Oegstgeester kiezer een ander bestuur wil.” Hart voor Oegstgeest wil daar zeker aan bijdragen. “We hebben al een uitnodiging gekregen en we gaan binnenkort in gesprek.”

Niet onderhandelbaar
De lokale partij sluit op voorhand geen deuren, maar heeft wel een niet-onderhandelbaar punt. “Voor ons is dat bouwen in het groen. Dat willen wij niet. We willen het dorpse karakter bewaren en het groen. Het is ook beter voor klimaatadaptatie om voldoen groen te behouden. We denken dat Oegstgeest nog wel kan groeien, we willen ook nog wel bouwen, maar alleen op plekken waar al bebouwing is.”

Een ander belangrijk punt voor de partij van Rosdorff is participatie. Ze pleiten daarom voor een adviesraad sociaal domein en sport en ook een jeugdraad. “Oegstgeest is een dorp tegen Leiden aan en vroeger was het idee dat je voor vertier naar de stad moest. Wij willen graag van jongeren zelf horen wat ze missen in het dorp en wat er zou moeten gebeuren.”

Losliggende stoeptegels
“We willen ook flink gaan investeren in bijvoorbeeld het onderhoud”, zegt Rosdorff. “We hebben een meerjarig onderhoudsplan voor onder meer straten. Dat gaat ook over zaken als losliggende stoeptegels, die kunnen gevaar opleveren dus dat moet je netjes regelen. Het gaat om een portefeuille van 60 miljoen euro, en dat is wel pittig. Maar het is belangrijk om het dorp leefbaar te houden.”

Morgen vergadert de nieuwe raadsfractie van Hart voor Oegstgeest en wordt de fractievoorzitter officieel gekozen.

Oegstgeest Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×