Oegstgeest gaat stemmen verkiezingen opnieuw tellen

De gemeenteraad van Oegstgeest heeft dinsdagavond unaniem besloten om tot een hertelling over te gaan van alle stemmen die zijn uitgebracht bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week. De stemmen worden woensdag opnieuw geteld. Dat gebeurt in sporthal De Cuyl.

Als Lokaal Oegstgeest vorige week twee stemmen meer had gehad bij de gemeenteraadsverkiezingen dan zou de partij van Eelke van den Ouweelen in de raad vertegenwoordigd blijven. Op basis van de uitslag is dat nu niet het geval. Dat verschil is zo klein en de consequenties zo groot dat de raad unaniem een voorstel tot hertelling steunt.

De fractie van Lokaal vroeg maandag aan het Centraal Stembureau al om een hertelling, dat werd afgewezen, omdat er geen aanwijzingen zijn dat er grove fouten zijn gemaakt. De voorman van Lokaal diende daarom vanavond in de gemeenteraad een initiatiefvoorstel in waarin de raad wordt gevraagd om een nieuwe stemopneming te doen. De gemeenteraad kan ook andere afwegingen bij de besluitvorming betrekken en deed dat ook.

Afscheid raad uitgesteld
Door de hertelling werd dinsdag nog geen afscheid genomen van de oude raad. Er kunnen immers nog wijzigingen optreden. De vergadering werd daarom geschorst en gaat verder op dinsdag 29 maart om 20.00 uur.

Oegstgeest Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×