Burgemeester Emile Jaensch maakte om 11.00 uur de uitslag bekend van de hertelling. (Foto's: Chris de Waard).

Lokaal Oegstgeest legt zich niet neer bij uitslag hertelling

Eelke van den Ouweelen van de politieke partij Lokaal Oegstgeest legt zich nog niet neer bij het gegeven dat zijn partij uit de raad verdwijnt. Lokaal kwam bij de verkiezingen vorige week twee stemmen tekort voor een raadszetel. Omdat het om zo’n klein verschil ging, besloot de gemeenteraad dinsdag tot een hertelling.

Die is gisteren uitgevoerd en vanmorgen maakte burgemeester Emile Jaensch de uitslag bekend. “Er zijn drie stemmen ongeldig verklaard, die eerder wel waren meegeteld”, vertelde Jaensch. Het ging daarbij om 1 stem die was uitgebracht op Lokaal, 1 op D66 en 1 op een andere partij. Voor de zetelverdeling maakte het niets uit en dus verdwijnt Lokaal daadwerkelijk uit de Oegstgeester raad en D66 behoudt de 4e zetel.

Van den Ouweelen ziet nog steeds verschillende redenen waarom ook de uitslag van de hertelling niet doorslaggevend kan zijn. Procedures zijn in zijn ogen niet goed gevolgd. “Ik zie dit als een tussenstand”, zo luidde zijn eerste reactie vanmorgen na het bekend worden van de uitslag. Komende dinsdag moet de gemeenteraad die uitslag nog vaststellen en Van den Ouweelen denkt dat de raad dat niet kan doen. Hij hoopt dat de Kiesraad ingrijpt.

Burgmeester Jaensch heeft er op zijn beurt alle vertrouwen in dat met het hertellen van alle stemmen de uitkomst van de verkiezingen in Oegstgeest nu echt vast staat.

Oegstgeest Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×