Inez Staarink heeft long covid en ziet daarom af van de raadszetel die ze met 563 voorkeurstemmen bemachtigde. (Foto: Hans van Egdom).

SP-er Inez Staarink ziet af van raadszetel

Inez Staarink die op plek 3 van de kandidatenlijst van de SP Leiden stond neemt haar zetel niet in. De SP haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen 2 zetels. Staarink werd met voorkeurstemmen in de raad gekozen en passeerde daardoor Thomas van Halm die op 2 stond. Hij komt nu alsnog in de raad. Thomas van Halm was de afgelopen vier jaar al gemeenteraadslid met als portefeuille sociale zaken.

Staarink ziet af van haar zetel, omdat ze post corona syndroom (long-Covid) heeft en hierdoor al langere tijd ziek is. “Het is onbekend hoe lang deze ziekte gaat duren, maar het ligt niet in de lijn van de verwachting dat zij op korte termijn zal herstellen”, laat voorzitter Han Dirks van de SP Leiden weten.

Staarink zelf zegt heel blij te zijn met alle voorkeursstemmen die ze gekregen heeft: “Als ik genezen ben, word ik graag alsnog actief in de gemeenteraadsfractie om mijn idealen voor een sociale gemeentepolitiek te verwezenlijken.”

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×