Daltonschool Oegstgeest start taalklas voor vluchtelingenkinderen

De gemeente Oegstgeest trekt extra geld uit voor een nieuwkomersklas bij de Daltonschool. Daar krijgen Oekraïense vluchtelingenkinderen tot de zomervakantie van volgend jaar les. De meerkosten die de school daarvoor maakt, worden door de gemeente vergoed. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Momenteel worden bij particulieren in Oegstgeest al zo’n veertig vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Tien kinderen volgen nu onderwijs op de Montessorischool. Daar zitten ze in de klas met de kinderen van de gezinnen die hen opvangen.

De extra taalklas die nu bij de Daltonschool wordt gerealiseerd is bedoeld voor de kinderen in de basisschoolleeftijd van de zeventig tot honderd extra vluchtelingen waar de gemeente Oegstgeest momenteel opvang voor zoekt. Naar verwachting gaat het daarbij om zo’n vijfendertig tot vijftig kinderen. Vandaag is daarvoor al een extra docente aangesteld die de opvang van deze groep leerlingen op zich gaat nemen.

Uiterlijk in september start ook ook een Internationale Taal Klas (ITK) voor de vluchtelingen die al langer in Oegstgeest worden opgevangen in de voorziening aan de Rhijngeesterstraatweg van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA). Voor deze klas werken verschillende scholen samen. Naast de Dalton zijn ook drie scholen uit Leiden betrokken. Dat zijn de Merenwijk, de Singelschool en Leimundo. Door de komst van de kinderen uit Oekraïne start ook de ITK mogelijk eerder dan gepland.

Oegstgeest Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×