Rik van Woudenberg moest noodgedwongen iets eerder stoppen als wethouder in Leiderdorp.

Wethouder Van Woudenberg na ruim twee jaar weg uit 'heerlijk progressief dorp'

Twee jaar, twee maanden, twee weken en twee dagen was Rik van Woudenberg wethouder van Leiderdorp toen hij woensdagavond afscheid nam. Niet vanwege een politieke crisis of andere problemen, maar omdat hij werd benoemd als raadslid in Zuidplas. Dat is de gemeente waar D66 Leiderdorp Van Woudenberg twee jaar geleden vandaan haalde als tijdelijke wethouder ‘van buiten’.

“Het was steeds duidelijk dat het om een tijdelijke klus ging, tot aan deze verkiezingen”, vertelt Van Woudenberg deze week bij Sleutelstad. “Want als D66 na de verkiezingen weer in het college komt, willen ze weer gewoon een eigen lokale wethouder.”

Jan Willem Wesselink sprak Rik van Woudenberg die stopt als wethouder voor D66 Leiderdorp in Politiek071.

“Ik kijk met ongelofelijk veel plezier en trots terug op die periode”, stelt Van Woudenberg in zijn ontslagbrief aan de gemeenteraad. “Ondanks de Coronacrisis ben ik in staat geweest in  die periode Leiderdorp echt te leren kennen. Door de vele contacten met de inwoners voelt het als het ware als een tweede woonplaats. Het is een heerlijk progressief dorp. Ik heb mij vaak digitaal en soms ook gelukkig fysiek altijd thuis gevoeld in uw vergaderingen. Ik wens de nieuwe gemeenteraad veel succes, veel debatten en goede besluiten voor de inwoners van Leiderdorp.”

Leiderdorp Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×