(Video: Robbert Beurse en Chris de Waard).

Eigenaar uitgebrande bakkerij: 'Ik heb geen vijanden'

Eigenaar Mohammed Eminov staat deze vrijdagmorgen wat verloren bij zijn zwartgeblakerde zaak aan het Prins Hendrikplein in Leiden. “Ik heb met niemand ruzie, dus ik heb geen idee wie dit gedaan kan hebben.” Afgelopen nacht raakte bakkerij Dali zwaar beschadigd door brand. Die is aangestoken.

Iemand die boven de zaak woont hoorde glasgerinkel en zag twee jongens wegrennen via de Mauritsstraat. Even later waren er vlammen zichtbaar. De gewaarschuwde politie ging meteen bij aankomst met handblussers het vuur te lijf. Even later nam de brandweer het over. Die wist het de vlammen snel te doven, maar kon niet voorkomen dat van het interieur van de pas verbouwde bakkerij weinig over is.

“Ik denk dat we negentig procent zo de kliko in kunnen gooien”, zegt Martine Marijt. Ze is bevriend met de eigenaar en komt elke dag wel even langs. “Ik help Mo nu met alles regelen”, vertelt ze voor de openstaande deur van de bakkerij. In de hoek staat nog de jerrycan die is gebruikt om de brand te stichten. “De deur staat wel open, maar we mogen niet naar binnen. Ik hang net de politie op. De technische recherche komt nog sporenonderzoek doen.”

Mo hoopt dat de verzekering snel in actie komt en de schade vergoedt. Dan kan hij zo snel mogelijk weer open. “Maar ik moet wel helemaal overnieuw beginnen met verbouwen. We hadden in oktober de heropening na een verbouwing waarbij we alles hadden vernieuwd.” Ondertussen komt de ene na de andere buurtbewoner hem een hart onder de riem steken. “Ik heb echt hele fijne buren”, zegt hij.

De politie is begonnen met het onderzoek. In de buurt zijn camerabeelden opgevraagd en ook roept de politie mensen die in de omgeving wonen en mogelijk beelden hebben om zich te melden.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Brandstichting bij bakkerij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×